Virtuaalitalli Namer
etusivu esittely asukkaat toiminta muuta

BOW N' ARROWnimi: Bow N' Arrow "Boss" rek.nro.: VH12-038-0065
rotu: amerikkalainen lämminverinen kasvattaja: Angelina Wiseman, USA
sukupuoli: tamma omistaja: Tiia (VRL-00135) || Namer
syntynyt: 11.5.2017 (VHKR, 4v: 11.9.17)
väri: rt tobiano; ee, Aa, nT painotus: ravit (peitsari)
säkä: 159cm ennätys: p.09,1aly


HISTORIAA
Boss tarttui mukaani samalla reissulla, kun hain Natin. Kanadassa ollessani näin lehdessä ilmoituksen tammasta, ja ihastuin heti sen nimeen. Lentolippujen ja majoituspaikkojen sumplimisen jälkeen lähdin Amerikkaan lähelle Kanadan rajaa katsomaan Bossia. Koeajon jälkeen tein päätöksen: haluan tämän tamman talliini. Hevonen oli kallis, täytyy myöntää, mutta täytyy toivoa että se juoksee rahat takaisin.

LUONNE
Boss on yleisluonteeltaan rohkea ja luottavainen. Hoitaja saa tulla vaikka vihreässä ufopuvussa karsinaan, ja alkuhämmennyksen jälkeen tamma on uteliaana nuuhkimassa notta mikäs tämä on. Muiden hevosten kanssa tamma tulee hyvin toimeen ollen laumahierarkiassa puolivälissä. Ei tykkää liiallisesta pomottelusta, mutta ei ala tappelemaan johtopaikasta.

Hoitaessa tamma toimii nätisti, vaikka harjaa heiluttaisikin se ufopukuinen ihminen. Boss tykkää seurailla hoitajan tekemisiä, mutta seisoo käskettäessä paikoillaan, pään jatkaessa puolelta toiselle heilumista. Tamma oppii helposti, joten sille saa halutessaan opettaa mitä erilaisimpia (ja mieluiten hyödyllisiä) temppuja. Jostain syystä Boss rakastaa musiikkia, ja välillä voisi vannoa, että tammalla on rytmitajua. Valjastaessa Boss innostuu silminnähtävästi, sillä tamma nauttii työnsä (eli juoksemisen) tekemisestä.

Ajaessa Boss on täydellinen aloittelijoiden ajettava. Ei pelkää mitään ja toimii pienimmästäkin kosketuksesta. Vastaan saa tulla vaikka beduiinikylän kaikki asukkaat rämisevine autoineen ja määkivine lammas- ja vuohilaumoineen, eikä tamma edes vilkaise päin. Boss nauttii kärryjen edessä juoksemisesta, eikä sen mielestä mikään päihitä pientä irroittelua aavikolla. Toisin sanottuna täyttä peitsiä eteenpäin, kunnes ohjastajan kaikki omaisuus on tippunut taskuista tärinän voimasta ja on pakko palata hidasta vauhtia takaisin samalla etsien niitä talon avaimia ja älypuhelinta. Ratsastus oli aluksi tammalle hieman ihmeellistä ja kaikkien järkytykseksi se purnasi muutamat ensimmäiset kerrat ihmisen selkäännousua. Nykyään Boss on jo hyväksynyt selässä istuvan kuskin.

Raveissa Boss on selkeästi pörheänä. Tarkkailee ympäristöään ja tykkää kertoa muille hevosille paikallaolostaan. Tamma saattaa innostuksissaan tehdä asioita, joita ei ikinä kotona tekisi (esimerkiksi pakottamalla taluttajan kulkemaan puolijuoksua lähimmän komean oripojan luo), mutta kun tammalle näyttää kaapin paikan, käyttäytyy se siivosti ainakin seuraavan vartin. Lämmittelyssä Bossin aivot käyvät vielä ylikierroksilla, mutta yleensä itse starttiin löytää keskittymiskykynsä takaisin. Eläinlääkärin ja kengittäjän vierailuun tamma suhtautuu lunkisti, pitäähän urheilijan huolehtia terveydestään.


Doublenine
p.10,6
rt tobiano
Swedish Fall
p.07,9
rn
Around the World
p.07,4
rn
Arabesque
p.11,7
rt
Allstar Winner
p.10,9
rn tobiano
Squad Captain
p.07,4
rn
Heel Stretch
p.13,1
rn tobiano
Flash Cards
p.08,7
mrn
Table Top
p.10,5
trn
Diamond Head
p.09,9
rn
Touchdown
p.12,8
trn
Motion Sequence
p.15,2
rn
Roundoff
p.10,2
m
Wishbone
p.17,9
rn


SUKUSELVITYS
Bossin isä Doublenine on lupaava, nuori hevonen. Tämä Yhdysvalloissa syntynyt ori vietiin vuotiaana Kanadaan, josta se siirtyi nelivuotiaana Uuteen-Seelantiin. Kirjoitushetkellä kolmisenkymmentä starttia juossut ori on voittanut lähes 40 000v€. Doublenine on luonteeltaan rohkea ja luottavainen, ja on periyttänyt näitä piirteitä myös Bossiin. Orilla ei vielä ole muita jälkeläisiä. Isänisä Swedish Fall on Bossin suvun tunnetuin hevonen. Tämä ori oli voittamaton kaikissa kymmenessä kaksivuotiskauden startissaan ja jatkoi voittoputkeaan myös kolmivuotiskaudella. Swedish Fallin sijoitusprosentti kilpailemisen loputtua oli 91 ja se juoksi rahaa yli 1 400 000v$. Jälkeläisiä ori on saanut yli 400. Isänisänisä Around the World on Swedish Fallin tavoin hyvin menestynyt peitsari. Tämä ruunikko voitti useita arvokilpailuja Yhdysvalloissa voittaen rahaa 1 300 000v$. Ori vietiin Australiaan kymmenvuotiaana, jossa se vaikuttaa edelleen siitoksessa. Isänisänemä Arabesque pärjäsi raveissa keskinkertaisesti, mutta ei koskaan ollut järin innokas juoksemaan toisia hevosia vastaan. Tämä kaunis raudikko on saanut kahdeksan jälkeläistä, joista vanhimmat ovat pärjänneet raveissa huomattavasti paremmin kuin emänsä. Isänemä Allstar Winner syntyi Kanadassa, mutta vietiin myöhemmin Uuteen-Seelantiin. Juoksi muutaman startin, mutta ei koskaan menestynyt mainittavasti. Tamma on ongelmavarsoja, ja se oli lähellä kuolla synnyttäessään toista varsaansa, joka valitettavasti menehtyi muutaman päivän ikäisenä. Isänemänisä Squad Captain on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista peitsareista. Elämänsä aikana juoksi 31:ssa startissa, joissa sijoittui jokaisessa. Ori voitti useita suurkilpailuja sekä Yhdysvalloissa että muualla peitsarimaailmassa. Squad Captain jouduttiin lopettamaan 17 vuoden iässä sen astuttua myyränkoloon ja murtaessaan puikkoluun toisesta etujalastaan. Isänemänemä Heel Stretch on Yhdysvalloissa syntynyt ja vaikuttanut peitsari. Sen suvusta löytyy muutama huippunimi, mutta tamma itse ei juoksemisesta välittänyt. Heel Strechiä on käytetty siitokseen, mutta sen varsatkaan eivät ole kovin kovia tuloksia saavuttaneet.

Bossin emä Flash Cards on kuvankaunis, juuri uransa lopettanut tamma. Tämä mustanruunikko juoksi uransa aikana yli sata starttia, ja saavutti 120 000v€ voittosumman. Tamma on kantakirjattu B-palkinnolle, minkä lisäksi on saavuttanut näyttelymenestystä muutenkin. Flash Cards on luonteeltaan erittäin nöyrä ja kiltti, eikä koskaan ole ollut ilkeä ihmistä kohtaan. Boss on vielä tällä hetkellä Flash Cardsin ainoa jälkeläinen. Emänisä Table Top vietiin jo nuorena orina Australiaan, josta siirtyi Uuden-Seelannin kautta Kanadaan. Tämän tummanruunikon juoksu-ura ei oikein koskaan ottanut tuulta alleen, ja sen statistiikkaan kirjattiin viitisenkymmentä starttia ja 100 000v€ rahaa. Oria yritettiin kantakirjatakin, mutta sen pisteet eivät koskaan riittäneet. Table Top jouduttiin lopettamaan 16-vuotiaana. Emänisänisä Diamond Head on keskivertotason juoksija. Sijoittui pienemmissä arvokilpailuissa ja juoksi uransa aikana 340 000v$. Ori on jättänyt useita yli 1 000 000v$ juosseita jälkeläisiä. Emänisänemä Touchdown starttasi muutaman kerran, mutta keskittyi pääasiassa siitokseen. Tämä kanadalainen, tummanruunikko tamma sai kolmetoista jälkeläistä, mutta yksikään näistä ei ole kyennyt huipputuloksiin. Emänemä Motion Sequence kuuluu myös suvun mustiin lampaisiin. Ennätys ei tammalla ole päätähuimaava, eikä se koskaan juossut startin voittajaksi. Motion Sequence on vanhoilla päivillään kantakirjattu A-palkinnolle. Se on saanut yksitoista jälkeläistä, joista Flash Cards on parhaimmin menestynyt. Emänemänisä Roundoff on kaunis, musta ori. Se on tuotu Uuteen-Seelantiin Yhdysvalloista, jossa juoksi suurimman osan starteistaan. Ori juoksi melkein seitsemänkymmentä starttia ja 57 000v€ rahaa. Se on jättänyt yli viisisataa jälkeläistä. Emänemänemä Wishbone on australialainen tamma, joka ei kilpailumenestystä saavuttanut sen voittosumman jäädessä alle 7000v€:n. Se on saanut kymmenen jälkeläistä, joista yksikään ei ole kovin hyvin menestynyt.

JÄLKELÄISET
Boss ei ole vielä siitoskäytössä.


Kilpailukalenteri
Päiväkirja

Ulkoasu, tekstit & kuvat © Tiia. Ulkoasun koodaus © Toya.
virtuaalitalli || SIM game stable
virtuaalihevonen || SIM game horse