Virtuaalitalli Namer
etusivu esittely asukkaat toiminta muuta

AAMINAH 5594


nimi: Aaminah 5594 "Mimi" rek.nro: VH14-102-0056
rotu: tilasto (75% ox, 25% app) kasvattaja: Sîr Angren
sukupuoli: tamma omistaja: Tiia (VRL-00135) || Namer
syntynyt: 22.08.2014 (20v) ex-omistaja: Sîr Angren
väri: rttkkrj white blanket; ee/Aa/nLp
säkä: 151cm painotus: western; nopeuslajit


HISTORIAA
Mimi saapui meille Sîr Angren nimiseltä suurtallilta. Vanhalla omistajalla ei enää ollut käyttöä tammalle, ja ikänsä puolesta se oli lopetusuhan alla. Olin jo pitkään haaveillut jonkunlaisesta arabiristeytyksestä, ja Mimi sopii suunnitelmiini aivan loistavasti. Kahden polven päästä meillä on nimittäin ihan virallinen ara-appaloosa tallissamme!
Mimi alkaa jo olemaan sen verran iäkäs, että nopeuslajeja ei sen kanssa tulla enää kilpailemaan. Tamman elämä tulee olemaan lokoisaa eläkepäivien viettämistä, minkä lisäksi käymme hakemassa lisää WRJ:n sijoituksia halter-luokista. Tammalla on tavoitteena WRJ:n laatuarvostelu. Tämän lisäksi Mimille on tarkoitus teettää jälkeläisiä, joista kovasti toivotaan vähintään yhtä tammavarsaa joka jäisi omistukseemme.


LUONNE
Mimi on peruskiltti ja pirteä tamma, joka tuppaa olemaan vähän turhankin ihmisrakas. Tamma istuisi vaikka syliin, jos se olisi mahdollista, eli jos koskaan kaipaa läheisyyttä, on Mimin luokse meneminen se oikea ratkaisu. Kunhan muistaa olla tekemättä tätä sateessa, sateenvarjot ovat nimittäin todellinen kauhistus tälle hevoselle. Tiedä sitten, mitä sateenvarjo on koskaan Mimille tehnyt, mutta onneksi aavikolla asuessa ei hirveän usein tule sateenvarjoja vastaan. Muiden hevosten kanssa Mimi tulee hyvin toimeen. Se ei turhia jaksa stressata, mutta osaa kyllä tarvittaessa pitää puolensa.

Hoidettaessa Mimin kanssa ei ongelmia ole. Saattaa hieman säpsyä äkkinäisiä liikkeitä, mutta varsinaisesti pelkuriksi ei tätä tammaa voi kutsua. Antaa varustaa itsensä nätisti, jos siis ei yritä kiivetä syliin paijattavaksi. Taluttaessa tammalla ei yleisesti ole ongelmia, mutta meillä kaikilla on välillä myös huonoja päiviä ja niin on myös Mimillä. Se saattaa jäädä pohtimaan omiaan, jolloin valitettavasti tamman jalat kulkevat kovempaa kuin pää ja se saattaa kiilailla taluttajaansa. Herää kyllä todellisuuteen pienellä sanomisella, ja esittää niiiiiin nättiä tyttöä sen jälkeen.

Mimi on erittäin herkkä ratsu, ja siitä syystä sen kanssa kilpailtiinkin nopeuslajeissa nuorempana. Se vastaa apuihin nopeasti, ja kääntyy vaikka kolikon päällä. Tamma on myös hyvin rohkea ja luottaa ratsastajaansa sataprosenttisesti. Nopeat spurtit ovat edelleenkin Mimin lempipuuhaa, vauhti ei tosin näin vanhalla iällä ole enää mitenkään päätähuimaavaa. Maastoillessa Mimi on se hevonen, joka lähtee aina mukaan hermoheikkojen hevosten kanssa. Se pelästyy mitään harvoin, ja vaikka jokin tamman saisikin varpailleen, se vain jää paikoilleen tuijottamaan luottaen ratsastajansa hoitavan mahdollisen sapelihammastiikerin.

Kilpailupaikoilla Mimi on oma lunki itsensä. Saattaa aluksi hieman ihmetellä väenpaljoutta, mutta osaa ottaa rennosti huomattuaan, että kyseessä ei ole kilpailuja ihmeellisempi tilanne. Sitten tamma onkin aivan onnessaan, jos (ja kun) sen kaunista ulkomuotoa tulee ihailemaan useampi pikkutyttö, jotka silittelevät ja rapsuttelevat hevosta joka puolelta. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Mimille vain uusia, kivoja ihmisiä, jotka antavat rapsutteluja ja joskus jopa herkkupaloja. Mitä siitä, vaikka välillä neula nipistäisi, ihmisseura on parasta!


Jayar Lionel ox
ox
rt
Jaya Zhirayr ox
ox
rt
Halim Hakeem ox
Jayamey ox
Liana Aran ox
ox
rn
Sir Kay ox
Caliana ox
Angelica 5594
WRJ-III
tilasto
rntkkrj
DD Kelvin
app
trntkkrj
That's Right
Unholy
Fallen Angel al Daydream ox
WRJ-III, VMRJ-III
ox
mkm
Túrin ox
Angelus ox


SUKUSELVITYS
Mimin isä Jayar Lionel ox on rautias, piirtopäinen domestic-linjainen arabianhevosori. Tämä Rawe Horses Ranchin kasvatti on elämäniloinen ja reipas hevonen, joka kuitenkin osaa myös machoilla muiden orien seurassa. RDN Hevoskasvatuksen omistuksessa ori on kilpaillut WRJ:n alaisissa kilpailuissa pole bending ja versatile horse -luokissa. Mimi on Jayar Lionel ox:n ainut jälkeläinen. Isänisä Jaya Zhirayr ox on domestic-linjainen arabianhevosori. Ori juoksi kaksi maiden-lähtöä, mutta koska menestystä ei tullut, se siirtyi kilpailemaan lännenratsastuksessa ratsastus- ja maastakäsittelyluokissa. Jayalla on yksi jälkeläinen. Isänisänisä Halim Hakeem ox on egyptinarabiori, joka menestyi hyvin laukkakilpailuissa edeten aina G2-tasolle saakka. Laukkauransa jälkeen ori kilpaili lännenratsastuksessa ratsastuslajeissa. Hakemilla on neljä jälkeläistä. Isänisänemä Jayamey ox kilpaili myös laukkaradoilla, mutta ei koskaan voittanut maidenlähtöään. Siirryttyään lännenratsastuksen pariin tämä engantilaislinjainen tamma kilpaili maastakäsittely- ja ratsastuslajeissa. Tammalla on kolme jälkeläistä. Isänemä Liana Aran ox on ruunikko, domestic-linjainen tamma. Sen kanssa yritettiin laukkauraa, mutta tamma ei koskaan menestynyt ja siirtyi kahden startin jälkeen kilpailemaan lännenratsastuksessa aikaratsastus- ja maastakäsittelylajeihin. Aranilla on yksi jälkeläinen. Isänemänisä Sir Kay ox on tummanruunikko, laukoissa kilpaillut englantilaislinjainen arabiori. Laukkaurallaan ori menestyi hyvin, se kilpaili G2-tasolla saavuttaen liki 1.3 miljoonan v€:n voittosumman ja sen statistiikaksi jäi 18: 4-5-5-2. Keijolta jäi kuusi jälkeläistä. Isänemänemän Caliana ox on domestic-linjainen arabianhevostamma, joka kilpaili myös laukoissa. Tamma menestyi keskinkertaisesti, sen statistiikaksi jäi 32: 5-6-7-3 ja voittosummaksi hieman yli 1.8 miljoonaa v€:a. Annilta jäi neljä jälkeläistä.

Mimin emä Angelica 5594 oli ruunikko leopardinkirjava tilastotamma, jonka suvussa oli 50% arabialaista täysiveristä ja 50% appaloosaa. Tammalla kilpailtiin aluksi rataesteillä, mutta siirtyi aika pian kilpailemaan lännenratsastuksessa ja menestyi se myös matkaratsastuksessa. WRJ:n laatuarvostelusta tammalla on III-palkinto. Luonteeltaan Lysa oli hieman rauhaton ja meneväinen, mutta kuitenkin kiltti. Tammalta jäi yksi jälkeläinen. Emänisä DD Kelvin oli pienikokoinen, tummanruunikon leopardinkirjava appaloosaori. Aloitti uransa laukkaratsuna kilpaillen G2-tasolla ihan hyvällä menestyksellä, mutta siirtyi vanhoilla päivillään kilpailemaan lännenratsastuksessa. Ori on palkittu WRJ-III ja YLA3 -palkinnoilla. Kelviniltä jäi viisi jälkeläistä. Emänisänisä That's Right oli rautias, spotted blanket -kuvioinen appaloosaori. Se kilpaili laukoissa tasolle G1 saakka saavuttaen statistiikan 20: 5-8-1-3 ja palkittiin LJK-III -palkinnolla. Rikulta jäi neljä jälkeläistä. Emänisänemä Unholy oli ruunikko, white blanket -kuvioinen appaloosatamma, joka kilpaili lännenratsastuksen barrel racing-luokissa. Unelta jäi kaksi jälkeläistä. Emänemä Fallen Angel al Daydrem ox oli domestic-linjainen, mustankimo arabianhevostamma. Lännenratsastuksessa tämä all rounder saavutti WRJ-III -palkinnon, ja kävi myös matkaratsastuksen laatuarvostelussa saavuttaen sieltäkin kolmannen sijan. Fannylta jäi kaksi jälkeläistä. Emänemänisä Túrin ox oli mustankimo domestic-linjainen arabianhevosori, jolla oli lajassa suuri verijälki. Ori kilpaili laukoissa, mutta ei mitenkään ihmeellisellä menestyksellä statistiikaksi jääden 16: 2-2-1-6. Turrelta jäi seitsemän jälkeläistä. Emänemänisä Angelus ox oli mustankimo egyptinarabi. Tamma kilpaili askellajiratsastuksen näytösratsastuksen luokissa, ei kyllä juuri menestystä saavuttanut. Angelilta jäi kaksi jälkeläistä.

JÄLKELÄISET
21.11.2017 t. Dionysus Cat - i. FAE Ziya Al-Din ox
20.10.2017 t. Bouncer Cat - i. Folca al Angren ox
15.09.2017 t. Arcadia Cat - i. Taktik Gabbar ox
02.01.2015 t. Amarantha 5594 - i. Felisha's Jazire Mihak ox


Kilpailukalenteri
Päiväkirja



Ulkoasu, tekstit & kuvat © Tiia. Ulkoasun koodaus © Toya.
virtuaalitalli || SIM game stable
virtuaalihevonen || virtual horse